Модерна лаборатория за марихуана е разкрита в луковитското село Румянцево, съобщи на брифинг окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков. Задържани са трима мъже, на които ще им бъде поискана постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".

Снимка: Прокуратура

Лабораторията е разкрита при специализирана полицейска операция от Главна дирекция "Национална полиция". Тя се е помещавала в луксозен имот на територията на селото, в близост до местното училище. Открити са високо технологични съоръжения за производство, с цел разпространение на марихуана, в една от постройките са намерени около 1000 растения в процес на производство. Съседни постройки са били подготвени за разширяване на това производство. Намерено е и голямо количество сухо вещество, открито във фризер с вместимост 300 литра в една от постройките, готово за разпространение, заяви още Вълков.

Заместник-директорът на ГД "Национална полиция" старши комисар Калин Ленков поясни, че сигналът за модерната нарколаборатория е постъпил преди два месеца. На 25 февруари, късно вечерта, е проведена специализирана полицейска операция в резултат, на която са установени и задържани на място тримата мъже. По думите му стойността на откритата продукция, която ще бъде иззета, е над 500 хиляди лева.

Валентин Вълков каза още, че съоръженията в нарколабораторията се оценяват по първоначална преценка между 500 хиляди и един милион лева, а голяма част от продукцията най-вероятно се изнася в чужбина.

Снимка: Прокуратура