Много пиян шофьор на камион бе задържан на магистрала "Тракия", след като около 14 часа на тел. 112 е бил подаден сигнал от водач на лек автомобил, че пред него в посока София се движи "видимо криволичещ" камион, съобщиха от МВР.

Веднага на място е изпратен автопатрул на "Пътна полиция" в Пловдив. 

Камионът, с пазарджишка регистрация, е засечен от полицаите в района на 110-ия километър и спрян за проверка. При проба за алкохол, дрегерът е отчел 3.58 промила. Нарушителят е 39-годишен мъж с инициали С.Л от село Фотиново, община Батак.

Той е задържан за срок до 24 часа в ареста на РУ Стамболийски.

В резултат на мащабни проверки, разпоредени от окръжния прокурор на Пловдив, на територията на Пловдивска област, са се увеличили двойно образуваните бързи производства за шофиране след употреба на алкохол и наркотични вещества, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. Обект на мерките са били и водачи, опитали се да избгнат отговорност чрез предлагане на подкупи на служителите на реда.

Само за месец януари тази година са образувани 220 бързи производства /при 144 такива за същия период на 2019 г. и 178 - на 2018 г./. Двойно се е увеличил, в сравнение с предходните две години, броят на образуваните бързи производства за шофиране след употреба на алкохол или наркотични вещества. Четири от бързите производства са били образувани за предлагане на подкуп на полицейски служители от водачи, нарушили закона за движение по пътищата, като две от тях вече са приключили с осъдителни присъди.

В резултат на така взетите мерки, през изтеглия месец, на територията на област Пловдив, няма регистрирани пътнотранспортни произшествия с причиняване на средни телесни повреди или смърт от водачи, употребили алкохол или наркотични вещества.