Измамница, представяща се за лекар, обезобразила 11 жени в "естетичното си студио" в Белград, съобщава вестник "Блиц". Шарлатанката е задържана при опит да избяга от страната на границата с Хърватия.

През март група жени и мъже подадоха искове срещу 31-годишната Олгица Марканович, която обвиниха, че ги е обезобразила в салона си за красота след така наречените бразилски естетични процедури. Освен в Белград, псевдолекарката работела и в Баня Лука, където също има нейни жертви.

След проверка на министерството на здравеопазването било установено, че Марканович е причинила здравословни проблеми на 11-те жертви, подали сигнала, като някои от тях имали и сериозни здравословни проблеми. Публикувани са и снимки на хора с изгаряния по лицето. Марканович е работела без лиценз или разрешение от министерството на здравеопазването, сочи още проверката.

Снимки на страницата в Instagram "Белези от бразилския офис" шокираха обществеността, а някои от жертвите бяха готови да споделят с всички това, през което са преминали след лечението в споменатия салон. Че проблемът е голям, покателнен е фактът, че все повече жертви се присъединяват към споменатата страница всеки ден.

Една от тях е Желяна Миланович, която казва, че е взела решение за лечението, след като е видяла някои страхотни резултати в Instagram профила на този салон, който в крайна сметка се оказва дело на фотошоп.

Предстои прокуратурата да вземе решение дали да остави Марканович в ареста.

Съгласно член 254 от Наказателния кодекс на Сърбия, който се занимава с лечение или предоставяне на други медицински услуги без подходящо професионално образование, се наказва с глоба или лишаване от свобода за срок до три години. 

Миналата седмица в Сърбия бе арестуван и фалшив пластичен хирург - Саша Кнежевич, който всъщност е масажист и който заедно с майка си, която е цветарка, извършвали хирургически операции, за които не са имали познания и лиценз.