Мнима банкерка събира пари срещу обещания за кредит. Схемата действа на територията на цялата страна от добре организирана престъпна група.

Жалби са подадени в София, Пловдив и Кюстендил. Въпреки многобройните сигнали и това, че МВР я издирва, "банковата служителка" прави пореден опит за измама само преди две седмици, съобщи Нова телевизия.

Тя се представя за счетоводител, управител на банков клон или за секретарка на шеф на банка. Твърди, че урежда всякакви кредити. Излъганите от нея са десетки, с хиляди левове.

Представя се за Петя Петкова, но използва и други имена. Намира жертвите си навсякъде - често в салони за красота. Така се запознава с поредната измамена от нея.

"Дойде малко след Нова година в салона. Каза, че ме е намерила от интернет, с цел да си закупи коса от мен, понеже е разбрала, че продавам хубави екстеншъни. Започна да идва на маникюр, педикюр", разказва потърпевшата.

Измамената жена е подала жалба в полицията. Жалба е подала и библиотекарката Мариана Христева от пловдивското село Добралък. Мнимата банкерка Петя Петкова обещала да рефинансира кредита ѝ от 20 000 лв., за да намали нейната вноска. Запознали се чрез бивша служителка на Община Куклен. Петкова поискала от библиотекарката 6 900 лв. Жената изтеглила парите от пет фирми за бързи кредити.

Издирваната от полицията е участвала и в други схеми с неин съучастник. Мъжът се представял за банкер и давал наставления само по телефона. Петкова играела ролята на негов счетоводител. Обещавали бързи пари срещу изтеглен кредит. Така завлекли и момче с 60 000 лв.

По лична карта тя живее в центъра на София. Апартаментът ѝ обаче се оказва запориран от съдия изпълнител, а домоуправителят на блока обясни, че никога не я е виждал.

Срещу Петкова има образувани пет досъдебни производства в полицейски управления в няколко града в страната. Органите на реда все още я издирват.