55-годишен мъж е убил свой приятел на 29 г. след употреба на алкохол и последвал конфликт между двамата. Случаят е от Кюстендил. 55-годишният извършител е задържан и срещу него се води разследване за умишлено убийство. 

Във вторник, 30 май, е подаден сигнал на телефон 112 за открито мъжко тяло в местността "Гола Велика". На място е изпратен полицейски екип, както и екип на Центъра за спешна медицинска помощ. Медиците установили насилствена смърт. 

На място е извършен оглед от дежурна следствено-оперативна група, като полицаите установили самоличността на убития - 29-годишен кюстендилец. В хода на специализираните действия е изяснено, че жертвата и неговият 55-годишен приятел са били заедно преди това, пили са алкохол, последвал е конфликт и сбиване, при което по-възрастният е нанесъл удари по главата на по-младия с твърд предмет.

Предстои аутопсия на 29-годишната жертва, която ще се проведе в кюстендилската болница, съобщиха от МВР. 

55-годишният е задържан за 72 часа. Предстои да бъде внесено в съда искане за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража". Окръжната прокуратура в Кюстендил ръководи разследване за умишлено убийство.