Скандал между съседи в Ракитово приключи с жертва, ранен и трима задържани, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Пазарджик.

Сигналът за скандал между две групи съкварталци пред къща в ракитовската махала „Запад“ е подаден във вторник вечерта. Напрежението бързо ескалирало и разпрата прераснала в сбиване. Тогава в една от стаите на къщата 30-годишният домакин афектиран от случващото се взел кухненски нож и нанесъл прободни рани на двамата 35-годишни опоненти.

Пострадалите са транспортирани и настанени в МБАЛ - Велинград. За съжаление малко по-късно единият от тях е починал. Другият е с повърхностни рани и наранявания и без опасност за живота.

На място незабавно са изпратени дежурни екипи на полицейския участък в Ракитово и Районното управление във Велинград. Извършен е оглед на местопроизшествието, иззети са веществени доказателства, имащи отношение към извършеното престъпление. За случилото се незабавно е уведомен дежурен прокурор от Окръжната прокуратура в Пазарджик.

В ареста за срок от 24 часа са задържани 30-годишният мъж, който е криминално проявен, 52-годишният му баща и 31-годишният му брат.

На извършителя на тежкото деяние е повдигнато обвинение и той е задържан с постановление на наблюдаващия прокурор за 72 часа в ареста. Работата по случая продължава, води се досъдебно производство.