47-годишен мъж от Видин, заподозрян за убийството на 31-годишния Теодор в местно заведение, се е предал в понеделник в полицията. Това съобщи окръжният прокурор на Видин - Ваня Ненкова, на съвместна пресконференция с директора на Областната дирекция на МВР - Петър Коцин.

Мъжът се е предал в присъствието на адвокат, като е отказал да дава показания. Спрямо него ще бъде приложена мярка за неотклонение "задържане под стража" за срок от 72 часа. В този срок ще бъде направено искане и до Окръжния съд във Видин за вземане на най-тежката мярка, уточни Ненкова.

Образуваното досъдебно производство се води по чл. 115 от НК, за убийство, за което законът предвижда наказание "лишаване от свобода" от 10 до 20 години.

Инцидентът, при който почина 31-годишния Теодор, известен с прякора си Папура, е станал на 19 януари в "Бали клуб" в квартал "Калето". При скандал в компания от 4-5 души е произведен изстрел от газов пистолет, собственост на обвиняемия, при който е пострадал млад мъж. Той е транспортиран с линейка и на път за болницата е починал.

Мотивите за престъплението тепърва ще бъдат изяснявани при разследването, съобщи Петър Коцин. Установено е, че в заведението няма охрана, камерите не работят, а работното време е от 4 до 7.30 часа.