Обвиняемият в опит за убийство на 17-годишно момиче в Бургас Иван Кокинов поиска отлагане на заседанието по гледането на мярката му за неотклонение заради затруднение в говора, вследствие на страничен ефект от прием на лекарства, съобщи кореспондент на БНР.

Съдията по делото прецени, че Кокинов трябва да бъде прегледан от лекар. Затова медицинско лице установява състоянието му.

Самият Кокинов фъфли и твърди, че причина за проблема с говора му са медикаменти, които приема, предписани му от лекаря в ареста.

Вижте снимки >>

Пред съдията и присъстващите в залата заяви, че обикновено говори нормално, информират местните медии. Страничният ефект от лекарството щял да продължи седмица, а Кокинов поиска мярката да бъде гледана след това.

След прегледа съдията ще реши дали мярката ще се гледа днес.

Окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев съобщи, че криминално проявеният Иван Кокинов е намушкал с нож 18 пъти 17-годишната ученичка в Бургас. Първоначално бе казано, че момичето е с 11 рани. 

По думите на Чинев, 17 от раните са прободни - в областта на торса на пострадалата, а една е прорезна - в областта на шията. Тя е с диаметър около 15 см.

Нападателят е с тежко криминално досие, през 2018 г. е хванат с наркотици. Само година по-късно той се забърква в документни престъпления и кражби. В нощта на нападението се твърди, че е бил дрогиран.

Психолози работят със 17-годишното момиче, настанено в хирургично отделение в бургаска болница. Едната от раните на ученичката е по-сериозна, но няма опасност за живота ѝ.