Мъж се самонастани в чужда къща във вилната зона в Стражица и взе оръжието на адвоката, който е собственик на вилата. Веднага след това нападателят е избягал в гората, а полицията се впусна да го издирва.

Около 19.00 часа стана ясно, че мъжът е бил задържан.

"Задържан е издирваният самонастанил се мъж във вилна зона край Стражица при полицейска операция по издирването му", съобщи за БТА Марияна Христова, говорител на Областната дирекция на полицията.

По първоначална информация мъжът е на 54 години. Той е влязъл е незаконно в чужд имот във вилната зона на Стражица, а след появата на полицията е побягнал от жилището. След оперативно издирвателните операции, той е установен и задържан в центъра на град Стражица, а в него не е открито оръжие.

Сигналът за самонастанил се мъж в една от вилите край града е подаден от собственика на жилището.

Инцидентът първоначално бе тиражиран от медиите като заложническа драма. Причината е, че нападателят за кратко се е затворил в чуждата вила, след което е напуснал имота.

По неофициална информация на bTV човекът е с психични проблеми. Тепърва полицията ще проверява дали е бил освидетелстван. 10 патрулни коли са участвали в издирването му.

Оръжието на собственика на вилата, от когото го е иззел, е регистрирано и законно притежавано.

Първоначално бе разпространена информацията, че човекът се е барикадирал в къща в Стражица, а полицията се опитва да го изведе. Включително бе тиражирано, че държи за заложник юриста, чието оръжие е иззел, като отказва да напусне имота.

От МВР опровергаха и уточниха, че собственикът на къщата не е вътре, а заложници няма. 

Кметът на Стражица Йордан Цонев опроверга информацията за заложническа драма, каквато по-рано се появи. Няма заложник и опасност, а междусъседски скандал във вилна зона до Стражица, който е прераснал в сигнал до полицията, каза Цонев. 

Няма заложническа криза, заяви пред БТА и говорителят на Областната дирекция на полицията Марияна Христова. По думите ѝ по-рано днес е бил установен самонастанил се мъж в една от вилите край града от собственика на жилището. Няма данни някой някого да е задържал като заложник, допълни тя.