Мъж пребивал системно жена си, защото не му давала пари за хазарт. След като го напуснала, той взел детето им и не го дава на майката. Това разказа самата тя пред Нова телевизия.

Всичко започва, когато мъжът се отдава на хазарта и да харчи всичките си пари по казината и дори взема бързи кредити и заеми от приятели, за да може да залага. В един момент започва да иска пари от половинката си, която към онзи момент все още е по майчинство и не получава заплата. Когато се опитвала да му обясни, че няма откъде да намери средства, жената получавала жестоки удари. В крайна сметка се принудила да преждевременно да прекъсне майчинството си и да се върне на работа.

След като събира смелост да си тръгне от общия им дом през март миналата година, насилникът не позволява на потърпевшата да вземе детето им със себе си. След съдебен спор, тя получава родителските права. При едно от редовните свиждания на детето при бащата, той отказва да го върне на майката в продължение на месец. През това време й се обажда по телефона и я кара да слуша как детето й плаче за нея, но е категоричен, че няма да й позволи да го вземе. В крайна сметка майката успява да се пребори за него чрез частен съдебен изпълнител.

На насилника вече е издадена ограничителна заповед, която е в сила до края на годината. Психическият тормоз към жената обаче не спират. През изминалата година и половина тя многократно е заплашвана с убийство, била е следена, рязани са гумите на автомобила й.

Майката и детето й все още ходят на консултации при психолог.

Вчера ГЕРБ внесе предложения за промени в Наказателния кодекс за широка защита на жените и децата срещу домашното насилие и всички други форми на агресия и насилие.

До 5 години затвор за психически тормоз и преследване в условията на домашно насилие предлага управляващата партия. Идеята е мерките да важат за съпрузи, бивши съпрузи или партньори, с които се живее на семейни начала.