Мъж посегна с нож на охранител в столичен мол. Видео на нападението обиколи социалните мрежи. На видеокадрите се вижда как при опит за проверка на багажа на клиент на търговския обект, охранителят е нападнат с нож от агресивен мъж. Причина за поисканата проверка става алармата за стоки, която се намира на изхода на магазина.

Случи се толкова бързо, че нямах време да реагирам. Още съм в шок, заяви пред Нова телевизия Радослав - нападнатият с нож гард.

"Въпросният господин посети магазин с жена си и детето си. На влизане алармата не отчете нищо, но на излизане раницата на дъщеря им започна да алармира за нещо нередно. Аз и колегата ми поискахме да проверим багажа, след което майката се върна, взе чантата, обърна се и започна да напада мен и колегата ми. Когато им обясних, че сме длъжни да проверяваме стоката, господинът дойде и директно се опита да ме нападне с нож. След сблъсъка, те си тръгнаха с раницата. Предполагам, че днес ще се разбере дали е взета стока", обясни Радослав Нинчов. Той се закани да подаде жалба срещу своя нападател.

Борис Колев, който става свидетел на агресията и заснема сцената с телефона си.

"Не видях цялата ситуация. Привлякоха ми вниманието, когато чух виковете и чух охранителят да го напада. Доколкото чух, се беше включила алармата от устройствата, които засичат хората, които излизат. Не се разбра дали хората са взели нещо от магазина. Предполагам, че не са взели нищо", разказа Колев.

По думите му напрежението ексалирало, когато охранителят се опитал да проверява багажа на мъжа.

"Не чух дали е имало някакви реплики, но да се стигне дотам, че да се извади нож, това вече е безумно", добави Колев.