Полицията спря влак в района на Вакарел заради намушкан човек в един от вагоните. Задържани са мъж и жена, които първоначално бяха избягали от местопрестъплението.

50-годишният мъж е направил кръвоизлив и е починал в 8:33 часа в линейката, на метри от болница "Света Анна" в София, съобщи говорителят на Спешна помощ Катя Сунгарска пред БНР. Сигналът е получен в 8:07 часа, а екипът е пристигнал на място в 8:23 часа, допълни тя. Въпреки че преодолели разстоянието от Вакарел до София само за 10 минути, усилията им се оказали напразни. 

По информация на bTV мъжът направил забележка на жена от ромски произход в едно от купетата. Станала свада, тя извадила нож и го наръгала право в сърцето. След това жената буквално скочила в движение от влака, който навлизал в гарата, заедно с детето, с което била. С нея бил и по-млад мъж. Двамата се укрили, но след около половин час те са открити в гора в района. БНР съобщи, че мъжът е брат на жената.

Международният бърз влак № 494 от Истанбул през Пловдив за София престоява на гара Вакарел от 08:01 ч. В композицията се извършват оглед и следствени действия, което не позволява влакът да продължи своето пътуване. Създадена е своевременна организация за обезпечаване на пътуването за всички 120 пътници като са пренасочени и настанени в следващия преминаващ влак. Бързият влак № 1620 от Пловдив за София е потеглил от гара Вакарел в 09:12 ч.