Реакцията на полицията беше много бърза и ситуацията беше овладяна. Това съобщиха от прокуратурата относно масовия бой между враждуващи фамилии в село Розино.

Събота вечерта група роми от фамилия Сребреви нападнали къщите на Ескендерови. Те потрошили прозорците на жилищата и стъклата на микробус, както и имущество, стреляйки с ловна пушка. Според Атанас Илков шеф на ОД на МВР Пловдив вчера към 16,30 часа е подаден втори сигнал за сбиване. Непосредствено след получаване на сигнала веднага бяха насочени полицейските екипи. В това число и специализираните полицейски сили, обясни той. След пристигане на място обстановката беше овладяна. Непосредствено след това всички с наши действия бяха установени и задържани 44 лица, които пряко са участвали в инцидента.Няма пострадали, а само имуществени вреди. Побоите са заради стара вражда на двата рода. При огледите в домовете на задържаните са открити 3 незаконни пушки и два газови пистолета.

"Задържани са 44 лица.  Предстои сериозен анализ на събраните доказателства, след което ще се реши какво обвинение и каква мярка за неотклонение да се постави на лицата", съобщиха от прокуратурата. Районната прокуратура е образувала три досъдебни производства - две за хулиганство и едно за незаконно притежаване на оръжие, каза Димитрина Шекерева от Районната прокуратура в Карлово.

Сбиването започна в събота в следобедните часове, при което скандал беше прераснал в масово сбиване. На телефон 112 получихме такъв сигнал. Чули са се изстрели. Имало е пострадали хора. Това е вражда между два рода, която в годините назад има подобни ситуации, каза още той.

Роми от рода на Среброви преди няколко години нападнаха и биха по зверски начин Георги Рогачев на собствената му бензиностанции в селото с камъни и колове. Той беше в кома два месеца, след което почина.

Протестът в карловското село Кърнаре вчера беше отменен. Той се провежда мнократно, няколко недели подред, срещу ромската агресия. Основното искане на местните е да бъде открит полицейски участък в Розино.