Масов бой е станал в заведение до административната сграда на община Разлог снощи. Над 20 роми са нахълтали в бар ДНА и започнали да обръщат маси, налитайки на клиенти и персонал, след като посетител шамарсал 10-годишно дете от ромската махала.

Около 22 часа момчето обикаляло фризер със сладолед, намиращ се точно срещу сградата на общината. Мислейки, че иска да го разбие,  посетител на заведението станал и го изгонил. Момчето започнало да псува и клиентът му ударил шамар, разказват свидетели пред Struma.com. Минути след това цяла тумба роми, водени от бащата и чичото на детето, нахълтали в бара и избухнал масов бой.

Пристигнали на място полицаи са въдворили ред. Около 30-40 души са участвали в масовия бой. Имало е счупени столове и маси. По първоначална информация, петима души са потърсили спешна лекарска помощ. Направени са им шевове на главите и са освободени за домашно лечение.

Един от участниците в мелето е арестуван незабавно, а останалите се издирват. Ромите са от известения в Разлог клан Симеонови.

Прокуратурата и полицията работят по изясняване на случая.