Молдовци са разбили банкомата в Стара Загора. Това потвърди министърът на вътрешните работи Младен Маринов и добави, че откраднатата сума е близо 60 хил. лв. Според полицаите те са били изключително добре подготвени, което показва, че имат подобна практика и в миналото си. Установено е, че задържаните са имали и логистика на територията на страната ни.

Задържаните са на около 30 години, единият от тях пребивавал по-дълго в страната ни, другите често са пътували до Молдова и са се връщали тук. Два дни преди престъплението те са влезли в страната ни.

В тях и в автомобила, с който са се придвижвали, са открити откраднатите пари. Една част от тях молдовците обърнали в евро. Колата е с българска регистрация, не е открадната, в момента се издирва собственикът й.

Вътрешният министър Младен Маринов информира, че по линия на международния обмен се установява съпричастността на задържаните за други подобни престъпления на територията на други държави. Търси се и връзка на задържаните с взривния преди около месец банкомат в Казанлък. Това е втори случай, в който молдовци взривяват банкомат у нас.

Мъжете са задържани за 72 часа. Предстои да им бъде повдигната мярка за неотклонение задържане под стража.

По думите на министъра сумата, която е задигната е възстановена почти напълно.