Луд екшън на границата сътвори 39-годишна македонка, която преминала с висока скорост през бариерата на ГКПП "Гюешево", а след това спретнала гонка с български полицаи в Кюстендил. При преследването шофьорката помляла две патрулки, съобщиха от Областната дирекия на МВР.

Македонската гражданка шофирала лек автомобил "Ситроен" с швейцарска регистрация. Тя не се  подчинила на полицейските сигнали за спиране и проверка и с висока скорост преминала през ГКПП – Гюешево, като е повредила бариерата, не е спряла за проверка при подаден сигнал от граничен патрул в с. Гърляно.

Полицаите веднага подали сигнал към дежурната част в ОДМВР – Кюстендил, но при влизането си в града македонката отново не се подчинила на полицейски сигнал за спиране и ударила служебен автомобил на РУ Кюстендил.

Последвало преследване по кюстендилските улици, като малко по-късно чужденката е спряна на ул. "Спартак", след като ударила още една патрулка. 

Полицаите са установили, че водачката на автомобила има двойно гражданство - Република Северна Македония и Швейцария, и е във видимо неадекватно състояние. Тя е закарана е в Центъра за спешна помощ за преглед и изследвания.

Действията по започнатото досъдебно производство се осъществяват под прякото наблюдение на прокурор от РП Кюстендил, взета й е кръв за анализ за употреба на алкохол и упойващи вещества.