Тази сутрин, около 1:30 ч. в столицата е бил нападнат и пребит Георги Флоров - един от лидерите на хората, които не подкрепят антиправителствените протести и блокадите в центъра на София.

Пребиха ме, написа Флоров в социалните мрежи в групата във Facebook - "Ние искаме оставката на Румен Радев".

"Нападнаха ме изведнъж докато седях пред магазина, който е в коперацията в която живея, ударите които понесох бяха жестоки!

Успях да сваля часовника на единия от нападателите. Часовник който е доказателство, за щастие и пред магазина има камери, както и на кооперацията също!Ударите които понесох бяха жестоки!", твърди той и постна снимки.

Снимка: Фейсбук профил на Георги Флоров

Снимка: Фейсбук профил на Георги Флоров

От МВР потвърдиха за инцидента.

Георги Флоров е бил нападнат от трима души на улица "Крум Попов" в квартал "Лозенец". След като бил пребит, сам повикал "Спешна помощ" и полицията. Освидетелстван е от съдебен лекар, след което полицията е взела показанията му по случая. Образувано е досъдебно производство, обявиха от МВР пред "Хоризонт".

Издирват се нападателите, за които Флоров твърди, че са трима. По случая работи Четвърто РПУ и СДВР.

Флоров е един от организаторите на контрапротестите в столицата, които от няколко дни обичайно тръгват от Националния дворец на културата и завършват пред Румънското посолство - едно от местата, които бяха спонтанно блокирани от протестиращи и където преди около седмица стана инцидент.

Той бе и един от мъжете, които преди няколко дни събориха палатковия лагер пред ректората на Софийския университет.