Криминално проявена жена в опит да брани мъж е ударила с брадва полицай, който дошъл на улицата им по сигнал за силна музика. Инцидентът е станал в Провадия. По случая има образувано досъдебно производство за нанесени телесни повреди, съобщават от Окръжна прокуратура във Варна.

В 14 май в 22,20 часа в дежурната на РУ на МВР в Провадия бил получен сигнал за силна музика в западната част на града над общинската болница. На място бил изпратен автопатрул с двама полицейски служители.

На адреса служителите установили мъж, който пие алкохол на улицата, където е изнесъл тонколони, от които гърми музика.

След отправено предупреждение музиката да бъде спряна заради късния час, мъжът отказал да стори това, както и да се легитимира с документи за самоличност и започва да се държи агресивно спрямо служителите на реда.

След предприетите действия той да бъде задържан, от къщата излиза млада жена, която нанася два удара с обратната страна на брадва по един от полицаите.

След това хора от съседна улична компания се нахвърлят с юмруци и твърд предмет върху ударения служител. Двама от участниците успели да избягат, но вече са задържани.

Издирват се и други лица, които имат отношение към дръзкия инцидент с пострадал полицейски служител.

За да овладее ситуацията и агресията, колегата на ударения служител предприел респектиращи действия.

Задържани са 31-годишният Велизар М. и 24-годишната Фатме М., която е ударила с брадвата полицая. И двамата са криминално проявени.

Още снощи на мястото на инцидента са пристигнали окръжният прокурор Красимир Конов и дежурният прокурор от Окръжната прокуратура във Варна, които са ръководили действията по разследването на дръзкия инцидент.

Днес се провежда специализирана полицейска операция с участието на жандармерията при сътрудничество между прокуратурата и органите на МВР.