Твърде рано е да се правят каквито и да е изводи по случая в намерения мъртъв шеф на КАТ-Казанлък Тодор Николов. Бих казал, че в тази ситуация нещата вървят към самоубийство. Това обяви пред Нова тв криминалистът Ботьо Ботев.

"Ако някой е решил да инсценира самоубийство, може ли да осъществи всички тези действия - да стреля с пистолет, който е в неговата ръка и да го остави в същото положение, в което трябва да се намери. Трудно е да се помисли, че подобни действия биха се извършили, но не са изключени и като теория. Ако се стигне до това становище, разплитането на случая става по-лесно, защото да се направят подобни действия, това означава, че той има основание да заблуди разследващите", каза още той.

"Самоубийството е сложна психологична категория, когато човек е стигнал до подобни съждения и действия. Конкретно по тази ситуация има много неща, които трябва да се изясняват - както в едната, така и в другата страна", обясни криминалистът.

Ботев заяви, че не трябва да се подценява проверката за корупционни действия в Районното управление. Според информации, дни преди изчезването на Тодор Николова е имало разкрит служител от вътрешна сигурност, който след това се е върнал на работа. От КАТ - Казанлък обаче отрекоха да има връзка със случая.

Припомняме, че издирваният шеф на КАТ-Казанлък Тодор Николов бе намерен мъртъв на 14 декември. Оръжието е било открито до тялото. Трупът на 44-годишният мъж бе открит в местност в близост до с. Бузовград. Той е разведен и живеел със сестра си в Бузовград. Именно тя е подала сигнала за изчезването му.