39-годишният Красимир Мутафчийски е убил вчера във влака Пловдив-София 50-годишния Ангел Цветков, а не сестра му Запринка, както той се опитваше да я натопи пред разследващите. Това стана ясно в постановленията за привличане на обвиняем за двамата, предаде "24 часа".

Мъжът е обвинен като извършил на убийство по хулигански подбуди, а сестра му - като негов помагач. Двамата остават в ареста за следващите 72 часа.

Ангел бе намушкан в сърцето смъртоносно вчера сутринта след като направил забележка на ромите, че слушат твърде силно в купето песента на Преслава "Да гори в любов".

Красимир го наръгал и със сестра му избягали от влака край Вакарел. Двамата изхвърлили ножа под кола в селото, но бързо ги заловили, а оръжието бе открито.

Ако бъдат признати за виновни двамата могат да получат доживотен затвор.

Красимир има множество регистрации за просия, а сестра му Запринка - за набиране на момичета за проститутки.

Кой гарантира сигурността ни?

"След инцидента разговаряхме с колегите, които са били във влака. В първия вагон е пътувал служител на жандармерията, който е оказал съдействие. Обадили са се на 112. Пристигнала е полиция и Бърза помощ ", разказа в ефира на "Събуди се" началникът на отдел "Превозна дейност" Анатоли Атанасов.

Той допълни, че досега е имало само един подобен случай и такива деяния са рядкост.

"На 5 ноември имаме сходна ситуация. В бързия влак София-Бургас пътник е намушкан, но не е бил сериозно пострадал. Води се разследване", каза още Атанасов.

Според него хората трябва да са спокойно за своята сигурност по време на пътуване.

"Имаме споразумение с жандармерията. Всяка година при влизането в сила на нов график за движение на влаковете регионалната ни структура ни подава влаковете, които са проблемни. И във всеки, един такъв, има патрулна двойка на жандармерията", заяви началникът. Той поясни, че опасни железници са тези, които се движат в сутрешните и късните вечерни часове на денонощието.