Престъпна група българи, занимаваща се с трафик на жени, проституция и кражби, работи най-малко от година в Испания, разкрива Нова.

Част от жертвите са непълнолетни момичета, продавани от родителите си, за да работят като джебчийки. Испанските власти твърдят, че начинаещите се купуват за по 20 000 евро, а по-опитните - за 30 000.

След продължило една година разследване през май тази година испанската полиция задържа 41 българи, 12 от които са непълнолетни. Общото между децата е, че живеят в Испания легално - напуснали са страната ни с безсрочни пълномощни от родителите си. В документите обаче не е посочено име на придружител. Жертвите са от различни градове в България - Ямбол, Бургас, Велико Търново, Плевен, Перник, Стара Загора.

Шефът на групата е Методи Борисов, който живее в Испания от 17 години, съобщи Нова. Той осигурява и квартирите на крадлите. Апартаментите са собственост на банки, тъй като хората, които са искали да ги купят, не са покривали редовно вноските си.

Момичетата плащат дори наем за ползваните квартири. В някои от тях живеят по 20 души, като се редуват - докато половината са на работа, другата половина си почива в съответния апартамент. След това се сменят.

Властите в Испания не знаят какъв процент от "заработеното" остава за българките.