"Комисар" е измамил вчера по телефона 72-годишна силистренка, която оставила 12 470 лева под чемшир в Дунавския парк на Силистра, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

По класическата схема отначало тя била изнудвана да даде пари за лечение на близък, а след това с нея се свързал мним "комисар", който поискал съдействие за залавяне на измамниците. Жената изтеглила от банковата си сметка спестяванията си и ги сложила на уговореното предварително място.

По данни от Областната дирекция на МВР в Силистра само за 48 часа телефонни измамници са успели да вземат от двама доверчиви силистренци повече от 20 хиляди лева.

Още две жени - от Петрич и Севлиево са станали жертви на мошениците.

58-годишна севлиевка е била подведена, че помага на полицията при акция за залавяне на телефонни измамници. Жената дала на непознати за нея лица 2 хиляди лева и златни пръстени.

С 2800 лева пък се е разделила 84-годишна жена от Петрич, която била въведена в заблуждение от непознато за нея лице, което се е представило за полицейски служител й поискал парична сума като съдействие за залавяне на телефонни измамници.