Шофьор, бягащ от полицаи, е предизвикал тежка катастрофа в района на 112-ия километър на магистрала "Тракия", при която има пострадали, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Пловдив.

В рамките на специализирана полицейска операция, около 9 ч. тази сутрин служители на областната дирекция на МВР подали сигнал за спиране на лек автомобил "Фолксваген", пътуващ в посока Бургас. Вместо да се подчини на полицейското разпореждане, водачът подал газ и продължил по пътя си.

В района на 112-ти км "Фолксваген"-ът преминал между два успоредно движещи се автомобила и блъснал единия от тях. От удара колата е смачкана, а по първоначални данни в нея има сериозно пострадала жена, която е извадена с помощта на специализирана техника на пожарната.

Тя е 49-годишна и е откарана в болница за обстойни прегледи. В автомобила са пътували и мъж и две деца, които нямат сериозни наранявания.

Виновният водач е задържан на място. Той е 19-годишен от Хасковско. Движението в участъка на катастрофата бе силно затруднено. Автомобилите се пренасочваха от 90-ти км през Пазарджик и Пловдив. Извършен бе оглед, който приключи малко преди 12 часа и трафикът в посока Бургас бе възстановен.