34-годишен кметски наместник на варненското село Генерал Колево е пребил и прострелял с ловна пушка свой съселянин. Причината за случилото се е стара вражда, която двамата имали заради жена, съобщиха от държавното обвинение. 

В понеделник мъжът с инициали Ш.Ю. взел пушката си и отишъл в съседен имот, където разбрал, че работи съселянина му. Когато стигнал, между двамата възникнал конфликт, при който 34-годишният Ш.Ю. стрелял от близко разстояние срещу съперника си. Уцелил го в крака, а след като той паднал на земята започнал да го удря. Пострадалият мъж опитал да се защити и да издърпа пушката от ръцете на Ш.Ю., но той не спрял нападението. Отново произвел изстрел и уцелил своя опонент от много близко разстояние.

След извършване на престъплението, нападателят избягал. Отишъл в дома си, оставил ловната пушка в каса и избягал от селото с кола с намерение да се укрие. По пътя обаче бил задържан.

Окръжна прокуратура-Варна е повдигнала обвинение срещу кметския наместник за опит за убийство. Той е задържан за 72 часа. 

Повдигнато му е и обвинение за шофиране след употреба на алкохол.