Полицията във Флорида издаде заповеди за арести на две звезди от Националната футболна лига (НФЛ) заради въоръжен обир, съобщават американските медии, цитирайки първоизточника на информацията TMZ. Това са Деандре Бейкър, избор в първия рунд на драфта на Ню Йорк Джайънтс от миналата година, както и Куинтън Дънбар от Сиатъл Сийхоукс, които са обвинени във въоръжен грабеж по време на градинско парти на частен имот в югоизточния щат.

Властите издадоха заповедите за арести в четвъртък, а събитието се е състояло в сряда вечерта.

Двамата футболисти, които играят на позициите корнърбек за Джайънтс и Сийхоукс, са ограбили останалите гости на барбекюто с огнестрелни оръжия и са напуснали обекта с хиляди долари в кеш и часовници за още няколко десетки хиляди долара, твърдят от полицията в заповедта за арест. Бейкър, Дънбар и още един участник в грабежа са напуснали обекта с автомобили.

Двамата са обвинени във въоръжен грабеж, а Бейкър и в опит за нанасяне на телесна повреда. Те все още не са арестувани и в момента се водят разговори с НФЛ и адвокатите им.

"Правят се опити двамата да бъдат убедени да се предадат", казва говорителят на полицията в Мирамар - Таня Руес.

Според доклада на полицията, по време на партито, на което хората са играли карти, видеоигри и са залагали, е избухнал скандал. Бейкър е обърнал маса, извадил е пистолет и го е насочил към друг гост. След това той е казал на Дънбар и другия мъж, който е носел маска, да започнат да събират личните вещи на останалите посетители на партито.

Бейкър и мъжът с червената маска, чиято самоличност все още не е установена, са били въоръжени, а за Дънбар все още няма сигурни сведения. Играчът на Джайънтс дори е призовал колегата си от Сийхоукс да гръмне един от гостите, но изстрели не са били произведени.

Освен парите на гостите, обирджиите са откраднали часовници, един от които е на стойност 25 хиляди долара. Свидетели твърдят, че грабежът е бил планиран, защото тримата са напуснали по отделно с Мерцедес, Ламборгини и БМВ. Луксозните автомобили са били "паркирани извън къщата по начин, който им позволява да напуснат по най-бързия начин", продължава полицейският доклад.

Един от свидетелите, Доминик Джонсън, е заявил пред полицаите, че познава Бейкър и Дънбар от деца. Той е опитал да осъществи контакт с корнера на Джайънтс и да го свърже с пристигналите на място органи на реда, но той е отказал да говори и му е затворил. Друг свидетел пък обяснява, че се е запознал с Бейкър и Дънбар два дни по-рано на парти в Маями, където футболистите са загубили близо 70 хиляди долара.

Бейкър, на 22 години, е роден в Маями и прекара колежанската си кариера в Джорджа. Дънбар, на 27, също е от Маями и има пет сезона с Вашингтон Редскинс. Той бе привлечен от Сийхоукс през март и трябва да изкара 3.4 милиона долара през идния сезон в НФЛ. Договорът на Бейкър пък е на стойност 2.4 милиона за сезон 2020.