Не е имало обир в офиса за плащане на битови сметки в Разлог, съобщи bTV. Касиерът, подал сигнала, че е станал жертва на въоръжен грабеж, си е измислил историята. 

Случаят беше разкрит за броени часове от криминалистите.

Касиерът е задържан е за 24 часа, но още не му е повдигнато обвинение, съобщиха от полицията и прокуратурата.

Мъжът измислил всичко, защото бил задлъжнял и му трябвали спешно пари. Според struma.com той имал дългове, натрупани от хазарт и бил притискан, за да се издължи. Затова позвънил в полицията и съобщил, че е заплашван и са му откраднати пари.

Заради обира през целия ден всички изходи на Разлог са блокирани от полиция. Проверяваха се всички автомобили, които напускат града.

Нямаше свидетели на престъплението, освен служителя на касата Васил Татарски. През деня той разказа пред БНТ, че обирджиите били двама. Единият имал пистолет, с който го заплашил.

Татарски работи в касата за разплащания от няколко години. Пред журналистите разказа, че днес на обяд излязъл за кратко. След като се върнал на работното си място, в офиса нахлули двама мъже. Не били маскирани, но носели оръжие. "Влязоха двама, единият беше въоръжен. Той ме заплаши, каза да дам парите. Дадох каквото имах, тоест не го дадох, той си го взе, взе по-едри пари", каза Васил по-рано днес. Твърдеше още, че след обира не е успял да види накъде са избягали крадците, както и дали са били с автомобил.