Окръжна прокуратура-София привлече в качеството на обвиняема 24-годишната Даниела И. за убийството на 34-годишния Тихомир Д., съобщиха от прокуратурата.

Около 20.40 ч. вчера, 13 октомври, в Костенец, област Софийска, пред къща на ул. "Шипка" 14, обвиняемата умишлено е умъртвила Т.Д.  Жената е задържана за срок до 72 часа с постановление на прокурор, съобщиха от прокуратурата.

Предстои внасяне на искане в Софийски окръжен съд за вземане на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо обвиняемата.

Сигналът за убийството е подаден около 20.44 часа в неделя на тел.112, съобщиха по-рано от полицията. Когато отиват на място, униформените служители констатират смъртта на 34-годишния Тихомир. По тялото му има 7 прободни рани.

След 6 часа са задържани Даниела и мъж на 18 години. Според разследващите тримата и още един мъж се черпели с алкохол в двора на къщата на Даниела. Избухнал скандал.

"Основните мотиви са любовни. Има връзка между жертвата и момичето. Като разбира се, ние разглеждаме и други версии - изневери, скандали, битови", заяви Николай Спасов, директор на ОДМВР - София.

По информация на NOVA 24-годишната Даниела е опитала да скрие оръжието на престъплението. Ножът обаче е бил открит от разследващите. Задържаната признала пред полицаите, че е бременна. Отскоро тя имала връзка с убития Тихомир. Бащата на детето й обаче бил друг мъж, който живее в Германия.

За отношенията на Даниела и Тихомир разказва сестрата на арестуваната.

"Те днес се скарат, утре са в чудесни отношения. Там е силно казано отношения някакви да имат сериозни. И двамата са правили какви ли не глупости. Точно тогава, когато влязох, двамата бяха отново пияни и Тихомир я беше хванал за гушата. Аз полудях, а сестра ми каза "остави го, ние знаем какво си правим"", разказа Емилия, сестра на Даниела.

В ареста е и 18-годишният Георги Събев.

Убитият Тихомир и задържаната Даниела са били арестувани и преди.

"Назад във времето са имали най-различни прояви. По-скоро с битов характер, за такива скандали", обясни Петър Ценев, директор на РУ - Костенец.