Деветима са задържани за различни престъпления по време на изненадваща мащабна акция в Шуменска област. По време на операцията са проверени 1037 моторни превозни средства и 1339 лица. Проверени и профилактирани са 117 криминално проявени и петима, които са с наложена мярка "Домашен арест".

Намерени и иззети са 16 килограма тютюн без бандерол 

Резултатите от акцията представиха на пресконференция днес директорът на ОДМВР- Шумен ст. комисар Ялчън Расим и окръжният прокурор на Шумен Маргарита Георгиева.

Образувани са осем бързи производства, от които три за кражби, три за шофиране след употреба на алкохол с концентрация на алкохол над 1,2 промила и три за държане на акцизни стоки без бандерол.

Съставени са 110 акта за установени административни нарушения, наложени са 356 глоби с фиш. Установени са 258 нарушения на скоростните режими.

В единия случай в Нови пазар е установено лице, което държало 14 кг тютюн, както и още едно лице, хванато с 1 кг тютюн без бандерол.

Установени са непълнолетни лица в шуменското село Изгрев, които са повредили надгробни паметници.

Други досъдебни производства са образувани за държане на 5 грама амфетамин и 15 грама чай за пушене, както и за управление на МПС без регистрационни табела. 

Акцията продължава и през нощта, съобщи прокурор Георгиева.