Семейства от Пловдив алармираха, че са жертва на измама. Разбрали за нея на летище "София", откъдето трябвало да излетят на обещана екскурзия. Вместо в Анталия, шестима възрастни и две деца се оказват на летището, с багаж в ръка, но без полет. Няма ги в списъците с пътуващи, предаде bTV.

А всичко започва през ноември месец, когато в социалните мрежи им пише жена на име Ана. Преди години се е подстригвала във фризьорския салон на една от потърпевшите. Въпреки че не са я виждали оттогава - семействата превеждат по 2600 лева за две екскурзии до Анталия и Дубай. Но не на Ана, а на посочен от нея човек.

"Понеже има контакти с фирмите, на нея й пращат изгодни оферти, които са на супер цена. Обаче ме помоли да не го разпространявам понеже агенциите ще й направят мръсно", обяснява Пенка Филчева, която е една от измамените.

Елена Йорданова, друга потърпевша, уточнява, че нямат потвърждение нито за хотел, нито за полет.

Всички страни се уговарят да се чакат на летището два часа преди полет. Но въпросната жена така и не пристига.Твърди, че в офиса й има проверка.

Според експерти липсата на среща очи в очи крие най-големите рискове. Съветът на Димитър Маргаритов, председател на КЗП, е да не се плаща всичко предварително.

Хората, останали без пътуване, се отказват и се прибират. Те са решени да съдят жената. Ако се докаже измамата, я грози глоба до 30 000 лева.