Има заподозрян за жестокото убийство на млада жена в Горна Оряховица, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Велико Търново. Мъжът е обявен за общодържавно издирване.

Жертвата е била намерена мъртва в събота следобед в апартамент на третия етаж в блок в кв. "Славянка". Сигналът е подаден вчера в 17.28 ч. от 36-годишния собственик на жилището. Той съобщил, че е намерил млада жена в безпомощно състояние.

На адреса са изпратени екипи на полицията и Спешна помощ, които установили множество наранявания по тялото и констатирали смъртта на жената. На мястото е извършен оглед. Собственикът на апартамента е бил отведен за разпит.

"Проверява се съпричастността му към извършеното тежко криминално престъпление", каза шефът на Областната полицейска дирекция комисар Димитър Машов.

Според съседите собственикът на апартамента, в който цяла нощ срещу събота имало тракане и силен шум от разправия, е наркозависим. От същото обкръжение е и издирваният за убийството.

Предстои установяването на самоличността на убитата по категоричен начин, допълниха от великотърновската полиция. По неофициална информация тя е на 40 години.

По случая е образувано досъдебно производство.

Процесуално-следствените действия и оперативно- издирвателните мероприятия по случая продължават под ръководството на Окръжната прокуратура във Велико Търново.