Шестима от задържаните за телефонни измами при спекакцията в град Левски остават зад решетките, един е под домашен арест. Днес стана ясно, че един от обвинените се издирва.

Съдът прецени, че шест от обвинените за участие в организираната престъпна група има опасност да извършат ново престъпление. Този, който остава под домашен арест е осъждан отдавна и е реабилитиран. Нямало опасност и да се укрие, защото е бил намерен на адреса, който е посочен, предаде  NOVA

За глава на организираната престъпна група се смята най-възрастният обвиняем - Димитър Серафимов - Kелеша. В групата се смята, че е участвал и неговия син Васил, по прякор "Малкия келеш". От прокуратурата разказаха, че той има профил във Facebook, където се е написал "Васко Богатия".

Адвокат изрази критика към събраните доказателства - че голяма част са свидетелски показания на полицаи. Защитникът не вижда проблем и в това, че са открити ценности, скрити в тайник. От своя страна от прокуратурата аргументираха, че като доказателство са документирали телефонни измами. Чуйте още от защитата и прокуратурата.

"Не можем да приемем като чиста монета показания на полицаи, защото те в крайна сметка са заинтересовани лица, все пак трябва да се съберат доказателства по друг начин и по друг способ. Единственото доказателство, за което прокуратурата се е хванала, е показания на свидетел със скрита самоличност, този свидетел казва, че моите подзащитни имали навика да си обръщат парите, спечелени по този начин, в злато - дупчат ги и ги крият. Аз пак ви казвам - радвам се, че не е казал, че купуват перални и бойлери, защото щеше да ми е много забавно да видя как влачат", коментира адвокатът на обвиняемите Владимир Радев.

"Измамите, за които имаме доказателства и са привлечени обвиняемите, са три - две бяха предотвратени благодарение на усилията ни с полицията. Като цяло една от измамите е на стойност 11 хиляди евро, другите две са за по 2000 лева на човек", заяви Евгения Деянова, наблюдаващ прокурор.

Намерените накити от прокуратурата били наследени според защитата. Странно е и според адвоката, че от прокуратурата не са посочили чии са луксозните автомобили. Откога е действала престъпната група, все още не е категорично ясно и трябвало да се конкретизира в хода на разследването.

Всички обвинени могат да обжалват днешното решение на съда в тридневен срок. Ако това се случи, делото ще се гледа на 10 септември.

Арестите бяха извършени при зрелищна спецакция в петък в град Левски. Жертвите на групата са били предимно възрастни хора. Тя е действала на територията на цялата страна, но основна цел са били жители на София. Задържаните се представяли за служители на МВР, търсещи съдействие от граждани. Без нито един ден трудов стаж, те са демонстрирали висок стандарт на живот.