Бизнесменът Ивайло Пенчев разказа пред bTV как се оказа, че ламборгинито му вече не е неговo - поне не и по документи.

Под денонощна охрана и видеонаблюдение - повече от година скъпата кола не е напускала петия етаж на бизнессградата, в която работи Пенчев. Вчера той разбира, че ламборгинито вече не е негово, а притежание на испанец.

"Един колега от фирмата, който се занимава с такива неща, отишъл да подновява "Гражданската отговорност" и му казали, че тази кола не е моя от януари. Отишъл в КАТ, а там пък му казали, че е прехвърлена на 19 януари. Там е дерегистрирана колата и даже са му казали, че лично аз съм направил дерегистрацията в КАТ", разказа бизнесменът.

За дерегистрация собственикът е длъжен да носи големия талон на автомобила. Според Пенчев, неговите документи и в момента са в касата му. "Трябва някой да е измамил нотариус, после има процедура в КАТ, трябва да измамиш и КАТ, и явно тия разбойници са измамили или на двете места, или имат съучастници на двете места", коментира бизнесменът.

Според Института за пътна безопасност /ИПИ/ най-вероятно става въпрос за техническа грешка от страна на полицията или за злоупотреба с данни. "Една от вероятните хипотези е да е направена кола-двойник, тоест някой да се опитва да направи застрахователна измама, тъй като другата вероятност - за кражба на този автомобил - би била абсурдна. Той е в сграда, затворен е", каза Георги Гълъбов от ИПИ.

Пенчев вече е пуснал жалба в полицията. Ще сезира и прокуратурата. Оттам уточниха, че ще започнат проверка, след като получат сигнала. От МВР отказаха коментар.