Двама души - мъж на 75 години и 38-годишна жена - са задържани след извършеното убийство на 45-годишен мъж в Кюстендил, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Сигналът за убийството е получен вчера следобяд, след скандал в дома на 75-годишния мъж в кюстендилския квартал "Герена". След задържането на собственика на апартамента, е открито тялото на жертвата, в храсти край жилищния блок. По-късно е задържана и жената.

По данни на разследващите двамата сами съобщили на полицията къде се опитали да укрият тялото. Първоначално бе съобщено, че трупът на 45-годишната жертва е намерен в апартамента на убийците.

До жестокото престъпление се стигнало след скандал в дома на възрастния мъж, където по-младият бил на гости. След голямо количество алкохол възникнал скандал, който завършил фатално. Смъртта е настъпила след нанесени множество удари по тялото на жертвата.

По неофициална информация до скандала между двамата мъже се стигнало заради подозрение, че гостът има връзка с 38-годишната съпруга на домакина.