Служители на Трето управление на МВР в Пловдив, съвместно с автопатрул на Пето са арестували внука на Кирил Рашков - Цар Киро, за шофиране в нетрезво състояние и притежание на наркотични вещества, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на полицията в града под тепетата.

28-годишният Ангел Рашков е бил спрян около 19 часа вчера на бул. "Цар Симеон" за рутинна проверка.

В хода й, водачът бил видимо неадекватен и издавал силен мирис на алкохол. Алкотест с дрегер е отчел наличие на 1.79 промила алкохол в кръвта.

При личен обиск на Рашков и при последвалото претърсване на автомобила са иззети 350 таблетки "ксанакс".

Мъжът е задържан в полицейския арест за срок до 24 часа по Закона на МВР.

На 14 март 2012 г. пътни полицаи от Пловдив задържаха Ангел Рашков, който бил спрян за проверка за обезопасителни колани. Те установили, че шофира без книжка, след като му бе отнета заради използвана фалшива диплома за основно образование за издаването й. За да не бъде санкциониран, Рашков подхвърлил банкнота от 20 лева в полицейския автомобил.

В началото на юли с.г. Пловдивският окръжен съд постанови присъда от 1 година и 4 месеца затвор за опита за подкуп и още 1 година лишаване от свобода заради нарушената гаранция по предишната му условна присъда за фалшифицираната диплома. От общото наказание от 2 години и 4 месеца затвор се приспадат четирите месеца, които 20-годишният тогава Ангел прекара в ареста.