Шофьор на камион е арестуван, след като управлявал превозното си средство с 3,64 промила алкохол, съобщи регионалният говорител на МВР в Русе Даниела Малчева.

Случаят е от края на миналата седмица. В полицията постъпил сигнал, че водач управлява камион в нетрезво състояние на паркинг в Русе. Пристигналите на място униформени служители установили, че шофьорът е 52-годишен украинец. Пробата за алкохол с дрегер показала над 1,2 промила. Мъжът бил задържан и конвоиран до болница, където дал кръв за изследване. Резултатът показал 3,64 промила алкохол.

По случая се води бързо производство.

Районният съд в Русе наложи мярка за неотклонение "задържане под стража" на украинският шофьор, съобщи Светлана Енчева от пресцентъра на съда.

Според съда са събрани достатъчно доказателства, които в изключително висока степен на вероятност обосновават извод относно участието на обвиняемия в извършване на престъплението. Отделно, има реална опасност обвиняемият да се укрие, тъй като е чужд гражданин и няма постоянен и настоящ адрес в България.

За престъплението в Наказателния кодекс е предвиден от една до три години затвор, глоба от 200 до 1000 лева и отнемане на шофьорската книжка.

Определението може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен срок.