Плевенските полицаи задържаха мъжа, стрелял с пистолет по сградата на библиотека "Христо Смирненски" в Плевен, съобщиха от пресцентъра на МВР. Изстрелите по зданието са произведени в новогодишната нощ, когато в сградата не е имало посетители. Сигнал за инцидента е постъпил в полицията в 0:10 часа.

При огледа криминалистите установили, че са нанесени материални щети на стъклена табела, четири витринни стъкла и стъклопакет на входна врата. Иззети са шест проектила. След бърза реакция и прецизна оперативна работа под ръководството на районен прокурор служители от Първо РУ - Плевен установиха и задържаха стрелеца - 66-годишен мъж от Плевен.

Иззето е оръжието, с което е стреляно - пистолет Валтер", законно притежаван. При претърсване в жилището на мъжа в Плевен са намерени около 700 малокалибрени патрона 22 LR, които са иззети. Назначени са експертизи.

Стрелецът е задържан за срок до 24 часа. Изясняват се мотивите на 66-годишния, довели до стрелбата. По случая е образувано досъдебно производство.