За няколко часа след поредна измама на възрастен човек криминалисти от Монтана задържаха рецидивиста Кирил С. /45 г./, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Измамникът е действал по своя обичаен начин - пресреща непознати възрастни хора на ж.п. гарата, автогарата или центъра на Монтана, пита ги от кое село са, заблуждава ги, че кметът на това село е поръчал да му достави някакви неща и ги кара да му ги занесат вместо него, като платят доставката с обещанието, че после кметът ще им даде парите.

Така вчера Кирил С. заговорил 72-годишният Е. Г. близо до автогарата в Монтана, казал му, че кметът на село Бели мел е поръчал метални втулки и го убедил да му даде 80 лева и да ги занесе с обещанието, че кметът ще му върне парите и ще плати транспортните разходи до селото. Едва след като се свързал с кмета на въпросното село Е.Г. разбрал, че е измамен.

Срещу Кирил С. има 15 броя заявителски материал, той има три присъди, като е лежал една година в затвора. Тази година е задържан над 5 пъти за подобни измами в полицията в Монтана, но всеки път е освобождаван. Сега е задържан за 72 часа с прокурорско постановление, предстои да се иска от съда постоянна мярка за задържане, уточниха от полицейската дирекция в Монтана.