Пловдивската полиция задържа известния в местния ъндърграунд Тоно Терзиев, управлявал "Порше Кайен" под въздействие на кокаин. При последвал обиск на два адреса, които мъжът обитавал, са иззети незаконно притежавани оръжие и боеприпаси.

В следобедните часове на днешния ден автопатрул на Трето РУ спрял за проверка джипа, на волана на който бил Терзиев. След извършена проверка с технически средства е установена употреба на наркотика.

Снимка: МВР

При обиск в дома на Терзиев на бул. "Източен" в Пловдив служителите на реда открили ловна карабина "Бергара" със заглушител и боеприпаси за нея. След извършената проверка е установено, че задържаният не претежава разрешение за носене и съхранение на откритото в жилището му оръжие.

В хода на работата е установено, че задържаният мъж обитава и друг адрес в село Скобелево. При последвала проверка там са открити и иззети множество боеприпаси за друг вид огнестрелно оръжие, също държани незаконно, уточниха от полицията.

Снимка: МВР

Тоно Терзиев е известен в Пловдив с бохемския си начин на живот и благосъстояние, както и с употребата на наркотици и незаконен лов, съобщи "24 часа". Баща му Ангел бил един от най- приближените на друг представител на ъндърграунда с прякор Козела.