Задържан е заподозрян за поредица от обири в домовете на известни личности в Холивуд, съобщи БиБиСи (BBC) по информация от полицията в Лос Анджелис.

Стотици откраднати вещи, за които се изтъква, че sa на стойност милиони долари, са били намерени, когато следователите са претърсили имоти на заподозрения - Бенджамин Акерман на 32 години. Кражбите са започнали през 2017 г.

Бенджамин Акерман

Снимка: LAPD

Сред жертвите на посегателства са певците Ъшър и Адам Ламбърт, съобщиха от полицията. До момента са идентифицирани 13 жертви.

При обявяването на ареста детективът от полицията в Лос Анжелис Джаред Тимънс заяви, че "имущество с висока стойност" е било открито от следователите в дома на Акерман и в отделен склад.

Снимките на събраното са публикувани на уебсайт, за да помогнат на разкриването и на други жертви, за да им бъдат върнати.

Ъшър е една от жертвите на крадеца

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Предполага се, че Акерман се е представял като агент на недвижими имоти или потенциален купувач на жилище, за да има достъп до имотите, а в някои случаи твърдял, че работи като инвестиционен посредник.

Сред откраднатите повече от 2000 артикула има предмети на изкуството, дрехи, чанти, изискани вина и бижута.

Детектив Тимънс обясни, че операциите на Акерман включвали "обиколки" на къщи, които по-късно ще бъдат набелязани, и "бърникане" в камерите за наблюдение.

Понякога те (камерите) просто са били изтръгнати от мястото им, понякога просто са били затъмнени за няколко часа, докато се извърши кражбата с взлом, отбеляза Тимънс.

Акерман е от района на Лос Анджелис и има криминално досие, и има "връзки в Ню Йорк", добави детективът.

Разследването продължава, тъй като властите се опитват да идентифицират и евентуални съучастници на Акерман.