Граничари и митничари заловиха 529 килограма марихуана и 8 400 000 цигари без бандерол при проверки на граничните пунктове Златарево и Кулата, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Около 22 часа в петък на ГКПП Златарево при граничната проверка на камион "Рено", управляван от 66-годишен българин, възникнало съмнение, свързано както с поведението на водача, така и с товарния автомобил - рисков профил с маршрут за придвижване Косово-България, и пътуващ за първи път през ГКПП Златарево.

Граничният екип е поискал извършване на проверка с рентген. При инспекцията митническите служители откриват в ремаркето специално изграден тайник, в който били укрити общо 250 пакета, съдържащи общо 528, 8 кг суха пресована тревиста маса, реагирала положително на марихуана при тестване с полеви наркотест.

Снимка: МВР

Преди изпращането на водача за проверката, която трябвало да стане на ГКПП-Кулата, шофьорът се почувствал зле и е извикана спешна медицинска помощ. Заради влошеното му здравословно състояние той е транспортиран до болница в Петрич, а на сутринта вчера изпратеният от ГПУ-Златарево наряд е установил, че шофьорът е избягал.

Малко по-късно мъжът е открит и задържан от полицаи от Перник в автобус, пътуващ за София. За случая е уведомена Окръжна прокуратура - Благоевград, образувано е досъдебно производство.

Вчера в 14 ч. екип по противодействие на контрабандата е проверил с рентген товарен автомобил "Скания", управляван от 54-годишен български гражданин. По документи камионът превозвал индустриални климатици с дестинация Италия - Румъния. В хода на извършената физическа проверка на автомобила са открити 8 400 000 къса цигари, без акцизен бандерол.

Снимка: МВР

Водачът е задържан в рамките на 24 часа. За случая е уведомена Окръжна прокуратура-Благоевград, образувано е досъдебно производство.

Снимка: МВР

Снимка: МВР