ГДБОП влезе в офисите на кабелната телевизия "Кабел Сат-Запад" в Кюстендил, която оперира и в Дупница, Благоевград и други населени места в Югозападна България. В акцията участват и служители на полицията, Жандармерията, както и цивилни полицаи.

На служителите не се разрешава да излязат навън.

По непотвърдена информация акцията е свързана с нарушения при ползване на интелектуалната собственост и кабелно пиратство.

Не е ясно дали става въпрос за нерегламентирано излъчване на тв канали или пък ползване на пиратски софтуер.

Очаква се подобни нахлувания да има и в други офиси на кабелни телевизии в други градове.

По непотвърдена информация акцията е на Европол съвместно с българските власти. Разследването е срещу укриването на абонати и нелегално разпространение на видеосъдържание.

Снимка: Нова телевизия

По-късно през деня стана ясно, че служителите на ГДБОП са влезли в офисите на бургаската кабелна телевизия RN. Акцията е започнала сутринта и изненадала служителите на медията.

"ГДБОП са влезли в телевизията, но не знам подробности. Постоянно съм във връзка с екипа, защото пътувам за Ловеч за участие в конференция на Асоциацията на електронните и кабелни оператори", заяви собственикът на телевизията Георги Стоянов.

Акцията в момента се провежда в 4 окръжни прокуратури - в Бургас, Благоевград, Петрич и Кърджали, проверяват офиси на местни кабелни оператори. Разследването е срещу укриването на абонати и нелегално разпространение на видеосъдържание.

Снимка: Булфото

Снимка: Булфото