Агенти на ФБР са арестували миналата седмица Джейсън Ли Робертсън, заподозрян в извършването на 7 банкови обира, съобщи "Дейли Хералд". Той е на 49-годишен и е бил задържан в град Фруита, Колорадо, малко след като е ограбил поредната банка във Флорида.

От ФБР поясняват, че именно това е обирджията, известен като "Пътуващия бандит" заради постоянната смяна на обектите, които напада. Следата, по която са тръгнали агентите и са стигнали до Робинсън е оставена от него след обира във Флорида.

Не се пояснява какво точно е издало бандита, макар че се предполага това да е свързано с наемането на автомобил от автокъща. Неговият почерк е да действа бързо и дръзко, без да се страхува от камерите и винаги да изчезва преди пристигането на полицията. Не е ясно защо се е захванал с обири на банки в седем различни щата, разследването ще трябва да изяснява мотивите му.

Според законодателството на САЩ, Робинсън е заплашен от доживотна присъда, тъй като за банков обир се предвиждат 20 години затвор, а той има 7 такива обира.