Джигит рецидивист без книжка удари полицай след гонка в Шумен.  32-годишният шуменец, който е с множество нарушения по Закона за движение по пътищата, e задържан в полицейското управление в града след като не спрял на стоп палка и с неразумното си поведение на пътя застрашил участниците в движението.

Малко след 11 часа днес, полицейски екип, работил по безопасността на движението на ул."Самара" в града забелязал водач на лек автомобил "Пежо 306". Преди дни същият екип го проверил и установил, че е лишен от правото да управлява. Униформените подали сигнал със стоп палка, но водачът ги подминал, и продължил движението си. Полицаите го последвали и му дали знак със звукова и светлинна сигнализация да спре.

В стремежа си да се укрие от полицаите, мъжът започнал да обикаля с автомобила съседен квартал. На кръстовище недалече увеличил скоростта и ударил леко лек автомобил. Продължил, но на ул."Самара" е пресрещнат от друг екип. Спрян е за проверка. При слизане от автомобила мъжът отказал да представи документи, оказал съпротива, и нанесъл удар в главата на униформен служител.

В хода на проверката е установено, че водачът шофира в срок на лишаване от правото да управлява. На 1 декември бил установен да шофира без да притежава книжка от повече от две години. Свидетелството му било временно отнето, след като преди време не спрял на стоп палка и извършил други нарушения по Закона за движение по пътищата. В началото на декември регистрационните номера на автомобила му били свалени и регистрацията била прекратена за срок от 6 месеца до плащане на дължими глоби. Това не го спряло да шофира. Днес е установено, че е зад волана на автомобил с номера, предназначени за друго превозно средство. Тестван е за алкохол и наркотици, пробата е отрицателна.

Мъжът е с множество установени нарушения на пътя - шофиране без книжка, без "Гражданска отговорност", след употреба на алкохол, след причиняване на пътен инцидент, след неизпълнение на полицейско разпореждане. Има наложени и влезли в сила наказателни постановления на стойност 6490 лева, които не са платени. След преглед в МБАЛ - Шумен е установено, че полицейският служител е с открита рана. Образувано е досъдебно производство. Работата по изясняване на случая продължава.