Двойно убийството е извършено в блок № 15 на кв. "Изток" в Казанлък тази нощ. Престъплението е станало в гарсониера на втория етаж. 36-годишният Николай, руски гражданин, живеел под наем в апартамента на 45-годишния Жельо в блок №15 в местния квартал "Изток", където и двамата са открити мъртви тази сутрин.

На масата в стаята, където е станало престъплението, е имало бутилки, показващи, че е било консумирано голямо количество алкохол. Там се е намирало и куче от порода "Дого Аржентино", което е обезобразило единия труп.

Близо два часа са продължили опитите да бъде отворен апартаментът, който е бил охраняван от кучето. То е откарано в общинския приют и  упоено.

Към момента е ясно, че хазяинът вчера отишъл на гости на своя наемател и двамата започнали да пият. В 21:30 часа поръчали на таксиметров шофьор да им докара алкохол до жилището - услуга, която се предлага в града. Продължили да пият и към полунощ опитали отново да поръчат алкохол на същия таксиджия, но той не вдигнал.

Живеещи в блока са подали сигнал до МВР около 2 часа тази сутрин поради идващ силен шум от жилището. Униформените е трябвало да разбият вратата на апартамента, тъй като бил заключен. На масата в стаята, в която са открити двата трупа освен алкохол е намерен и телефон, от който бил направен опит да се свърже с тел. 112. Това е станало двадесет минути след полунощ. Вероятно някой от двамата починали със сетни сили е набрал номера, но не е осъществен контакт.

Разследващи предполагат, че починалите са си нанесли смъртоносни рани един на друг. Към момента се смята, че няма друг замесен. Не е ясна и причината за кървавата драма.

"Травмите са резултат от удари с тъп предмет и нож", обяви на брифинг окръжният прокурор Дичо Атанасов. Жертвите нямат криминална регистрация, уточни главен комисар Стоян Стоянов, директор на Областната дирекция на МВР в Стара Загора.

Няма данни да е присъствал трети човек.

Продължават активни процесуално - следствени действия. Под ръководството на Окръжна прокуратура - Стара Загора, полицейските екипи на РУ на МВР - Казанлък работят за изясняване на причините за смъртта на двете лица. Изследват се всички възможни версии. Според окръжния прокурор на Стара Загора, освен убийство, е възможност и самоубийство на втората жертва.

Според съседи в апартамента не за първи път се организират пиянски запои. Собственикът на апартамента е животновъд, а наемателят строителен работник, разказаха съседи.