Дупница е блокирана от полиция. На всички входно-изходни артерии са разположени екипи на Жандармерията. Акцията е във връзка с разследването, което тече след изчезването на Янек Миланов.

Полицейски действия има и в близкото село Крайници, където се губят следите на Янек. Проверява се и квартал "Бистрица", където живеят изчезналият мъж и Васил Капланов.

Много адреси, автокъщи, заведенията и хотели също са обект на проверки. Разследващите и тежковъоръжени полицаи със следови кучета обикалят и пустите райони край града.

В акцията, ръководена от прокуратурата, участват служители на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност", Националната полиция и отряда за борба с тероризма.

Очаква се на място да пристигнат главния прокурор Иван Гешев и директора на Националната полиция.

Преди два дни бе задържан Васил Капланов - Каплата - един от бодигардовете на братя Галеви. Той е човекът, в чийто автомобил Янек се е качил в нощта на 31 юли. Двамата са имали конфликт, а след срещата им Янек Миланов е в неизвестност.

На няколко пъти безрезултатно бяха претърсени водите на язовир "Дяково". Капланов вече беше разпитван веднъж, но впоследствие беше освободен.

Арестът на бившия гард на братя Галеви дойде, само ден, след като братът на Янек Миланов - Марио проведе среща с главния прокурор Иван Гешев. Образуваното производството от окръжна прокуратура е за отвличане.

Очаквайте подробности.