Доживотен затвор грози 38-годишния българин Михаил Петров от Денвър, който беше признат от американския съд за виновен за жестокото убийство на 24-годишна жена, съобщи CBS.

Тялото на Шелби Уедърли бе намерено на 30 септември 2017 г. край магистрала I-25 в Дъглъс каунти, Колорадо. По него са преброени 19 прободни рани. Имало и други наранявания.

Убиецът е открит, след като неговите отпечатъци са били намерени по вещи около тялото на Шелби. Михаил Петров е арестуван две седмици по-късно, докато шофира краден автомобил. В колата са намерени кокаин и амфетамин.

След задържането Петров отрича да е убивал Шелби и твърди, че изобщо не е познавал, а обвиненията са скалъпени. Според съдебните регистри обаче българинът има дълго криминално досие - арест за оръжие през 2004 година в Лаример каунти, грабеж, обир и побой. Прекарал е известно време в затвора в Колорадо, но е бил освободен на 3 юни 2017 година. Присъдите са му били за измама, кражба и обир с взлом. 

Съдът в Дъглас Каунти го призна за виновен в убийство първа степен и по още 7 обвинения. Присъдата на българина ще бъде обявена на 30 април. По закон за убийство първа степен в САЩ наказанието е доживотен затвор без право на помилване.