Окръжната прокуратура във Варна поиска домашен арест за 91-годишния мъж, убил при скандал по-млад съсед и разчленил тялото му, след което го закарал в гората между две села. Прокуратурата е взела това решение заради здравословното състояние на обвиняемия, което не позволявало задържането му под стража в ареста.


В хода на разследването са били събрани достатъчно доказателства за извършителя на убийството, които уличават 90-годишния П.Т. Двамата мъже се познавали и помежду им често имало конфликти. При един от тях възрастният мъж нанесъл удар в тялото на по-младия си съсед, а след това разчленил мъртвото му тяло и го пренесъл в гористата местност между двете варненски села.

На 10 август възрастният мъж е бил привлечен като обвиняем за престъпление по член 115 от НК от Окръжната прокуратура във Варна. Умишленото убийство се наказва с лишаване от свобода от 10 до 20 години. Назначена била съдебномедицинска експертиза на обвиняемия.

Заключението от нея показва, че здравословното му състояние не позволява задържането му под стража в ареста. Окръжната прокуратура във Варна е поискала от Варненския окръжен съд да определи домашен арест на 91-годишния П.Т. като най-адекватна мярка за неотклонение, за да не може да се укрие и да извърши друго престъпление. Искането на прокуратурата е било одобрено от състав на съда в събота, 10 август.

Усилията на прокурори и полицейски служители за разкриването на умишленото убийство, извършено на 8 юли тази година, бе оценено високо от заместник-главния прокурор Иван Гешев, който участва в съвместния брифинг на прокуратурата и ОД на МВР във Варна по случая заедно с апелативния прокурор Владимир Чавдаров.