Окръжната прокуратура в Благоевград повдигна обвинение срещу 37-годишния Асен Бербатов и го остави за 72 часа в ареста.

Братът на бившата футболна звезда Димитър Бербатов бе арестуван вчера по време на специализирана полицейска операция по линия на противодействие на разпространението на наркотични вещества в Благоевград.

В хода на акцията, от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъплност“ е извършена проверка на 27-годишен мъж, като в ползвания от него лек автомобил „БМВ“ е намерен и иззет около 1,70 грама кокаин. Мъжът признал, че е получил дрогата от Асен Бербатов

След бързи действия на криминалистите, 37-годишният Асен е задържан. Той е пътувал в лек автомобил „Ауди“, който е бил управляван от 28-годишната Ана П. от Благоевград. При извършената проверка на двамата и колата, у Асен Бербатов е открит около 1 грам кокаин, в дамска раница е намерен 2,4 грама канабис, а в джоб на дамска дреха – сумите от около 6 700 лв., 75 евро и 10 паунда.

При обиск на квартирата на Бербатов в София са намерени още около 5 грама канабис и електронна везна.

На брата на Димитър Бербатов и на Ана П. са повдигнати обвинения за разпространение на наркотични вещества. Те ще останат в ареста за 72 часа.

По закон за разпространение на наркотични вещества, предвиденото наказание е лишаване от свобода до 10 години и глоба до 100 000 лева.