Първородната дъщеря на Кирил Рашков, известен като Цар Киро, Събка и единият от племенниците му са задържани в Пловдив с 2 килограма хероин. Това съобщи на брифинг директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Йордан Рогачев.

По думите му, арестите са били извършени вчера на пловдивски булевард.

"След претърсвания се установява и наркотичното вещество - хероин. То е намерено у дъщерята, която е имала пригоден за целта колан около кръста. Хероинът е внесен от Турция - изчакахме ги да се приберат в Пловдив и ги хванахме. Не е ясно как са минали границата, това е въпрос към някой митничар", обясни комисар Рогачев.

48-годишната Събка Рашкова и 28-годишният й братовчед Георги са с повдигнати обвинения и ще останат в ареста за 72 часа. След изтичане на този срок се очаква прокуратурата да поиска от съда налагане на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража".

Събка Рашкова има 2-годишна присъда за незаконно притежание на културни ценности. Тя бе обвинена, че през 2009 г. в село Катуница е открила културни ценности и в продължение на 7 дни не е съобщила на властите. Наказанието бе 2 години лишаване от свобода условно с 4 години изпитателен срок и глоба от 10 000 лева.

В дома и при полицейски обиск са открити археологически обекти- 2 старопечатни църковни книги - евангелия от 18 и 19 век, 131 монети от римската и византийската епоха, 4 броя бронзови апликации, които представляват част от украсата на колесници, колан и накити. Скъпоценностите са на стойност 28 527 лева.