Четирима души станаха жертва на стрелба в болница в Чикаго. Според очевидци въоръжен мъж е стрелял няколко пъти по жена на паркинг пред болницата, предаде Асошиейтед прес.

Шок след стрелбата в Чикаго

Снимка: АР/БТА

Първоначално двамата са вървели заедно през паркинга, после мъжът се обърнал и прострелял жената няколко пъти в гърдите. Когато тя паднала на земята, той застанал над нея и продължил да стреля. После мъжът влязъл в болницата и започнал да стреля произволно.

Четирима души били критично ранени, сред които и полицай и лекар от болницата, които по-късно починали от раните си. Накрая стрелецът бил ликвидиран в престрелка с полицията. Така жертвите на стрелбата станаха четири.

Стрелецът от болницата в Чикаго, който застреля трима души

Снимка: АР/БТА

Трагедията се разиграла в болница Мърси, каза говорителят на полицията на Чикаго Антъни Гулиелми.

Според чигагските медии, стрелбата в болницата най-вероятно е резултат от битов скандал, съобщиха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Първата жертва на стрелеца е лекарка, която му е била годеница, след което в болницата е убил стажантка фармацевт и полицай. Нападателят е загинал, но не е ясно дали се е самоубил или е бил застрелян в престрелката, продължила няколко минути.

Първата жертва на стрелеца е лекарка, която му е била годеница

Снимка: АР/БТА

При стрелбата в болницата в Чикаго е убит полицай

Снимка: АР/БТА

Линейка извежда тялото на загиналия полицай

Снимка: АР/БТА

Според цитиран в медиите очевидец на скандала, избухнал между въоръжения мъж и първата му жертва, той е искал тя да му върне годежен пръстен.

В Денвър пък при друга стрелба един човек е загинал, а трима са били ранени, като стрелецът там все още се издирва, предаде Ройтерс.

В Чикаго миналата година бяха регистрирани 675 убийства, което е повече от Ню Йорк и Лос Анджелис взети заедно. Бяха отчетени и 2786 стрелби, припомня Франс прес.

От началото на годината в САЩ пък е имало 314 масови стрелби, тоест стрелби, при които са били засегнати най-малко 4 души.